Bases del concurs 'World Cosplay Summit' del XX Saló del Manga de Barcelona
logo


descarregar les bases del concursEs requereix una versió actualitzada deAcrobat Reader per visualitzar aquest document, que pot descarregar des d’aquí.

WCS Inc. (World Cosplay Summit Executive Committee) i FICOMIC organitzen un cop més la final espanyola del World Cosplay Summit. La parella guanyadora d’aquest concurs participarà en la gran final que tindrà lloc a Nagoya (Japó), previsiblement l’agost 2015, encara que les dates s’han de confirmar.

Llegiu les bases amb atenció. La inscripció online s’iniciarà dijous 10 de juliol 2014 a partir de les 19:00h a través de www.ficomic.com.

1. Els cosplayers només poden participar en equips de dues persones. El nombre total de participants serà de 40 parelles.

2. Els participants han d’haver nascut abans del 30 de juny 1997 i tenir la nacionalitat espanyola o permís permanent de residència a Espanya en vigor.

3. La final espanyola pel World Cosplay Summit 2015 tindrà lloc dissabte 1 de novembre 2014 a partir de les 15:00h. al costat de l’escenari, començant per la inspecció de les disfresses per part del jurat i seguint a continuació amb les actuacions. Els inscrits hauran de ser al recinte al menys 30 minuts abans de l’inici del concurs.

4. 30 equips s’inscriuran online a través de la web de FICOMIC. La inscripció online s’iniciarà a través de www.ficomic.com el dijous 10 de juliol 2014, a partir de les 19:00h. El termini d’inscripció online finalitzarà quan s’hagin cobert les 30 places, i la data màxima serà el dijous 17 de juliol 2014. La confirmació de la inscripció efectiva serà notificada per FICOMIC a cada equip per e-mail. Alhora, FICOMIC sol·licitarà a cada parella imatges de referència dels personatges que representaran (per a la valoració per part del jurat de cada disfressa) així com l’àudio de la seva actuació. Els inscrits online han de confirmar la seva inscripció a l’estand d’inscripcions al costat de l’escenari, el dissabte 1 de novembre 2014, entre les 11:00 i les 13:00 h.

5. El Comitè Organitzador d'Activitats del XX Saló del Manga de Barcelona, reunit el divendres 1 d’agost, ha decidit canviar la forma d'inscripció presencial al World Cosplay Summit per donar una millor resposta al creixent interès per participar en aquesta competició. El dissabte 1 de novembre, les 10 places vacants i les 10 de reserva s'atorgaran després d'una selecció prèvia a l’escenari en la qual podran participar fins a 150 parelles de cosplayers. Els aspirants s’hauran d’adreçar a l'estand d'inscripcions situat al costat de l'escenari (Plaça Univers) a partir de les 09:00 h, on se'ls lliurarà un número. Els cosplayers aspirants realitzaran una breu desfilada a l’escenari entre les 10:00 i les 12:00 h perquè el jurat valori la seva caracterització. Serà el jurat qui triï els 10 concursants i els 10 reserves del WCS. Els seleccionats pel jurat s’hauran de dirigir en aquell moment a l’estand d’inscripcions per registrar les seves dades i lliurar les imatges de referència dels seus personatges (perquè el jurat valori les disfresses) i l’àudio de la seva actuació (en format àudio CD o arxiu mp3) per participar a la final del WCS.

6. Els participants han de lliurar el dia del campionat un CD o arxiu mp3 que contingui solament el tema musical escollit, enregistrat en format mp3 o CD Audio.

7. Les disfresses han d’estar basades en personatges de manga japonès, anime japonès, tokusatsu japonès (series de imatge real; ex. Ultraman, Kamen Rider, etc.) o videojocs japonesos. Les disfresses dels dos membres de l’equip han de pertànyer obligatòriament al mateix manga, anime, tokusatsu o videojoc.

8. Les disfresses han de ser fetes a mà. No es permeten les disfresses prefabricades o d’encàrrec. Els accessoris o de parts prefabricades poden ser utilitzats en la confecció del vestit, sempre i quan el participant els hagi modificat de forma evident. Els participants pujaran les seves disfresses i atrezzos a l’escenari sense l’ajut de tercers. Disposaran d’un minut per fer-ho. No es permetran efectes especials que vagin endollats a la xarxa elèctrica, generador o qualsevol altra mena de connexió. També estan prohibits els efectes de foc o fum, crackers que continguin pólvora i llums làser.

9. Els participants han de realitzar una coreografia amb música de la seva elecció. La durada de l’actuació no pot excedir els 2 minuts.

10. El jurat escollirà directament la parella guanyadora. El premi consistirà en la participació a la final mundial del World Cosplay Summit, a la ciutat japonesa de Nagoya l’estiu 2015. El jurat escollirà a més els classificats en segon i tercer lloc. En cas que, per qualsevol circumstància, la parella guanyadora no pogués assistir a la gran final mundial de Nagoya seria substituïda per la classificada en segon lloc, que al seu torn podria ésser reemplaçada per la tercera classificada. Les parelles classificades en segon i tercer lloc rebran sengles premis de consolació consistents en productes de manga, anime, videojocs i marxandatge oferts per gentilesa de les empreses col·laboradores.

11. El jurat valorarà l’originalitat, el bon gust, la bellesa i la confecció de les disfresses, a més de la coreografia i la posada en escena dels concursants en la seva actuació.

12. Per valorar la confecció, el jurat revisarà les disfresses de totes les parelles concursants a les 15.00 del dissabte 1 de novembre 2014, abans que comencin les actuacions,  al costat de l’escenari. Aquelles parelles que no estiguessin al seu lloc a l’esmentada hora no podran passar la revisió de confecció de les seves disfresses i en conseqüència no tindran la corresponent puntuació per part del jurat.

13. D’acord amb el Reial Decret 137/1993 sobre el Reglament d’Armes, queda terminantment prohibit que els participants facin servir en l’actuació armes de foc, de metall i altres objectes contundents o imitacions que per les seves característiques puguin induir a confusió sobre la seva autèntica naturalesa. També es prohibeix l’ús d’elements perillosos per a la integritat física de les persones com ara material pirotècnic i inflamable. Només es permeten imitacions d’armes fetes de plàstic, cartró i altres materials que no comportin perill ni per als concursants ni per al públic assistent.

14. Es poden escampar objectes sobre l’escenari durant la representació, però està prohibit deixar brut, marcar o danyar l’escenari. Queda prohibit qualsevol element que requereixi temps per a la seva neteja a l’escenari. No es permetran efectes especials que vagin endollats a la xarxa elèctrica, generador o qualsevol altra mena de connexió.

15. L’organització i el jurat es reserven el dret d’adoptar qualsevol iniciativa que, sense estar regulada en aquestes bases, contribueixi a un major èxit del concurs, i no s’hi podrà formular cap reclamació. Tampoc es podran fer reclamacions en el cas que la final espanyola del World Cosplay Summit canviï de data, ubicació o finalment s’hagi de cancel·lar.

16. La participació en el concurs suposa la renúncia expressa a qualsevol reclamació contra WCS Inc. i FICOMIC com a organitzadors de la final espanyola del World Cosplay Summit en el marc del XX Saló del Manga de Barcelona i la plena acceptació de les bases. L’organització resoldrà tots els dubtes referits a la seva interpretació. FICOMIC queda exempt de qualsevol responsabilitat que es derivi de canvis en el reglament del World Cosplay Summit, modificacions de dates i ubicació o cancel·lació de la final mundial del World Cosplay Summit.

17. Adjuntem document amb les condicions de participació a la gran final mundial del World Cosplay Summit que tindrà lloc a Nagoya a l’estiu 2015. Aquestes són les regles que haurà de seguir la parella guanyadora a la preselecció que es celebrarà al el XX Saló del Manga de Barcelona.

 

 

WORLD COSPLAY SUMMIT 2014
REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ PELS COSPLAYERS

El World Cosplay Summit està format per la Desfilada de Cosplay, el Campionat de Cosplay i altres activitats promocionals.

A. Normes de Participació en el World Cosplay Summit per països i representants regionals.

1.   Cada país estarà representat per un equip de dos cosplayers.

2. Per participar a una competició preliminar, els cosplayers hauran d’aportar prova de ciutadania o residència permanent del país o àrea en que tingui lloc l'esdeveniment. Es prega contactar amb l'organitzador nacional del WCS en cas de dubtes sobre la qualificació de representació nacional.

3. Els països participants al WCS poden aplicar restriccions a la participació d'antics representants del WCS mitjançant la prohibició de la seva participació en la competició preliminar entre 1 i 2 anys, si això fos necessari. Aquesta prohibició pot aplicar-se també a cosplayers que hagin canviat de parella. La norma pot variar segons el país i regió.

4. Ha de portar al Japó 3 disfresses de Cosplays: un per la desfilada, un per al Campionat de Cosplay i un altre per a les visites de cortesia.

5. Les disfresses han de fer referència a l’anime japonès, al manga japonès, al tokusatsu japonès (series d’imatges reals; ex. Ultraman, Kamen Rider, etc.) i als videojocs japonesos.
*No es permetran Dojinshi ni personatges especials de pel·lícules amb actors reals basats en mangas o anime (ex. Dragonball Evolution, etc.).
*Si s’escollís una disfressa relacionada amb un joc, el personatge hauria de ser clarament japonès (ex. cap personatge de Disney ni de Star Wars, encara que el joc hagi estat produït al Japó).

6. Asseguri’s que les disfresses dels personatges seu i de la seva parella pel Campionat de Cosplay pertanyin al mateix manga, anime, tokusatsu o videojoc japonès.
* No és necessari unificar disfresses per a la resta d’esdeveniments del WCS.

7. Les disfresses per als esdeveniments del World Cosplay Summit (Campionat WCS, Desfilada i aparicions davant els mitjans de comunicació) han de ser fetes a mà pels mateixos participants. No es permeten en el Campionat WCS disfresses disponibles comercialment, però sí que poden utilitzar-se (encara que no es recomana) a la Desfilada i en aparicions davant dels mitjans de comunicació.
*Es permet parcialment a familiars i amics ajudar amb les disfresses (però és preferible que aquests estiguin fets a mà pels participants).

8. Tot cost per excés de pes en l’equipatge quan s’enviïn les disfresses i altres materials anirà a càrrec del participant. Es prohibeix realitzar el seu enviament al Japó per endavant, ni per avió ni per  vaixell.

9. Vostè ha de poder anar al Japó per romandre-hi una setmana aproximadament, durant el World Cosplay Summit.

10. Cal tenir 18 anys o més quan viatgi al Japó.
*Si és menor d’edat, ha de disposar de permís patern. Vostè pot participar solament si disposa del permís patern i pot viatjar pel seu compte al Japó.
*Restriccions en termes d’edat poden variar de país a país.

11. Vostè ha de cooperar de forma positiva per assegurar l’èxit del World Cosplay Summit.

12. Els mitjans de comunicació -com ara programes de TV, pàgines d’Internet, diaris, revistes, etc.- podran fer ús de les fotografies i imatges preses durant les competicions preliminars anteriors al World Cosplay Summit on apareguin els participants. En aquests casos, no es produirà cap compensació.

13. Tots els drets d’imatge en qualsevol mitjà de comunicació -com les noticies en programes de TV o altres tipus de mitjans relacionats amb el World Cosplay Summit, activitats de promoció en premsa escrita així com qualsevol esdeveniment o representació, anuncis del World Cosplay Summit que tinguin lloc amb anterioritat al Summit i durant la seva estada al Japó- seran propietat del Comitè Executiu del World Cosplay Summit.

14. En finalitzar el World Cosplay Summit, les imatges/seqüències de cosplayers, fotografies, emissió de programes, pàgines d’Internet, DVDs, etc. seran sota la jurisdicció del Comitè Executiu del World Cosplay Summit. No es produirà cap compensació per l'ús d'aquestes imatges per part de els mitjans de comunicació (Es requereix la seva signatura en el formulari d'annex, acceptant aquest punt).

15. Preguem envieu els documents i arxiu de so en el termini d’un mes abans del Campionat de Cosplay.

*Material per a lliurament:

 • Full de representació
 • Imatges dels personatges (portant els mateixos vestits que s’utilitzaran durant el Campionat)
 • Informe sobre la construcció de la disfressa (en format d’arxiu PDF o Word. Limitar l’extensió al temps necessari per una breu presentació de 5 minuts. Entès per a la valoració per part del jurat de l’habilitat tècnica)
 • Informació sobre els accessoris grans (mides, imatges, col·locació a l’escenari i pes de cada element)
 • Música en arxiu de so
 • Contracte de participació a l’actuació.

*Preguem envieu aquest material tan aviat com sigui possible un cop hagin vostès guanyat la competició preliminar al seu país; especialment en el cas de preseleccions properes al Campionat.

 

B. Altres normes pel Campionat de Cosplay.

1. Totes les disfresses, accessoris de mà (incloent-hi armes) i especialment els decorats d'escenari s'han de ser fets a mà. En principi, està prohibit utilitzar elements disponibles comercialment com ara les rèpliques d'espases. Si s'utilitzessin, no s'inclouran en la secció de "Petits accessoris" durant la valoració per part del jurat de l'habilitat tècnica.

2. Prenguin totes les precaucions de seguretat necessàries amb les seves armes i accessoris d'escenari. En el cas que el Secretariat WCS considerés que un accessori utilitzat en la representació pogués ser perillós per al públic (per exemple que es pogués escórrer de les mans i danyar alguna persona del públic), el Secretariat WCS pot prohibir l'ús d'aquest accessori.

3. Tots els equips, disfresses i accessoris per a l’actuació en el Campionat de Cosplay està limitat a un màxim de 40 Kg en total per parella. Preguem especifiqueu el pes de cada element juntament amb la resta de material segons detalls al punt A-14.

4. Tots els accessoris grans que es pugin a l’escenari abans de l’actuació en el Campionat de Cosplay hauran de pesar un màxim de 10 Kg en total. Les dimensions dels accessoris estaran limitades a 2100 mm de longitud, 2100 mm d’amplada i 900 mm de profunditat.

5. El límit d’ accessoris grans que es pugin a l’escenari és d’un màxim de 3 elements. Les dimensions dels accessoris portats a mà per l’escenari s’han de notificar a les oficines centrals del WCS per escrit i amb acompanyament de fotografies.

6. Es prohibeix copiar directament tant logotips com grafismes originals en equips i accessoris.

7. Prepari si us plau la música per a la seva representació. Haurà de presentar per endavant un full de representació indicant el que interpretarà. Tingui en compte que està prohibit utilitzar la veu dels intèrprets de les músiques originals. Preguem envieu la vostra música en format d’arxiu de so.

8. Quan apareguin a la pantalla de l'escenari les paraules utilitzades durant l'actuació en subtítols japonesos, es recomana utilitzi la seva llengua nativa reciti el seu text.

9. La representació al Campionat de Cosplay pot ser la mateixa que s’hagi interpretat en la competició preliminar. En aquest cas, la representació haurà de millorar-se per assolir el nivell apropiat que requereix el Campionat.

10. Cal limitar-se estrictament al temps màxim de 2 minuts i 30 segons. El personal de l’escenari instal·larà el màxim de 3 accessoris d’escenari abans de la vostra actuació i els retirarà al final de la mateixa. Es disposarà de 40 segons per efectuar els canvis necessaris abans que el grup següent comenci la seva actuació.

11. Els 3 accessoris d’escenari no seran objecte d’avaluació per part dels jutges.

12. L'accés als bastidors del Campionat de Cosplay estarà únicament permès als 2 cosplayers representants i als 2 organitzadors / intèrprets / voluntaris que es designin.
* El representant del país organitzador haurà de nomenar/determinar abans de l'esdeveniment quins seran els organitzadors / intèrprets / voluntaris del seu país.
* Familiars, amics i mitjans de comunicació disposaran de seients reservats per a ells, havent de romandre entre el públic.

13. Ni l’organitzador ni el personal del WCS ni qualsevol altra persona podran prestar cap ajuda durant la representació a l’escenari (membres del personal d’escenari l’ajudaran per al muntatge dels seus accessoris a l’escenari).

14. Es poden escampar objectes durant la representació, però es prohibeix deixar brut, marcar o danyar l’escenari. Queda prohibit qualsevol element que requereixi temps per a la seva neteja a l’escenari. (Veure el punt B-16 sobre què no es pot utilitzar).

15. Es prohibeix que la representació arribi fins a la zona de públic.

16. Estan prohibits els efectes especials, etc. que utilitzin els materials següents:
• Pols, petits confetis metàl·lics (lamé)
• Foc (fum), aigua
• Confetis de paper inferiors a 2 cm (incloent-hi pètals de flors i plomes llançades a l'escenari)
* Es poden utilitzar confetis de paper superiors als 2 cm (Limitats a un màxim de 100 unitats).
• Crackers que continguin pólvora.
*Es permet utilitzar crackers sense pólvora. No obstant això, els confetis de paper que surtin expulsats d'un cracker han de respectar la norma abans esmenada de ser superiors a 2 cm.
*El Secretariat WCS pot interrompre qualsevol actuació que consideri perillosa o obstacle per als equips d'escenari. Si vostè preveu algun efecte especial d'escenari, preguem consulti amb antelació el Secretariat WCS.

17. Encara que es puguin utilitzar els següents materials per a efectes especials, únicament es permetran aquells equips que tinguin l'aprovat del Secretariat WCS.
• Llums làser
* Perquè la legislació japonesa restringeix la sortida de llums làser per raons de seguretat, s’autoritzen només els aparells que el Secretariat WCS especifiqui. Si vostè desitgés utilitzar una llum làser, preguem consulti el Secretariat WCS.

 

C. Criteris del Jurat del Campionat de Cosplay

La valoració del Jurat es durà a terme en 2 parts:

 • Valoració a l'escenari.
 • Valoració de l'habilitat tècnica.

1. Valoració a l'escenari

Cada jurat de l'escenari al Campionat de Cosplay pot atorgar 10 punts a la Representació, 5 punts a l'Expressió en Escena de la Disfressa i 5 punts a la Fidelitat amb el Personatge, amb un màxim de 20 punts en total.

a. Representació (10 punts): Bellesa artística de la representació, inventiva, espectacularitat i fluïdesa en l'actuació.

b. Expressió a l’ escena de la Disfressa (5 punts): Fidelitat als moviments, imatge i moviment de la disfressa en relació amb el personatge original, impacte visual a l'escenari de la disfressa.

c. Fidelitat amb el Personatge (5 punts):Fidelitat de la representació amb personatge i història originals.
* Si un equip incomplís la regla de temps límit a l'escenari (B-10), se li imposarà una penalització en els punts obtinguts a l’apartat de Representació.
10% de descompte en la puntuació total per excedir el límit de temps fins a 10 segons. 25% de descompte en la puntuació total per excedir el límit de temps per sobre dels 10 segons.

2. Valoració de l'habilitat tècnica
Els organitzadors nacionals duran a terme la valoració tècnica abans que el Campionat es celebri i s'afegirà la seva puntuació a la del jurat d'escenari.

Cada organitzador nacional pot atorgar fins a 100 punts. Es calcularà una puntuació mitjana que es multiplicarà pel nombre de jutges del Campionat i seguidament es dividirà per 10 per obtenir la puntuació final corresponent a l'habilitat tècnica.

* Es valorarà l'habilitat tècnica de les disfresses que es vesteixin al escenari i els seus accessoris de mà.
* Pantalles en segon pla o accessoris grans a l'escenari no seran objecte de valoració.
* L'organitzador d'un determinat país no valorarà l'equip del seu propi país.

Habilitat tècnica (100 punts):

Els 100 punts atorgats pel jurat que valori l'habilitat tècnica es subdividiran en les següents subcategories:

a. 40 punts per la fidelitat de la disfressa
b. 40 punts per la qualitat de la disfressa
c. 20 punts per la tècnica.

La fidelitat es determina comparant directament la disfressa amb les il·lustracions originals. Una disfressa que sigui idèntica a les il·lustracions originals hauria de rebre 40/40 mentre que la disfressa que no s'assemblés gens a les il·lustracions originals hauria d'obtenir 0/40.

La qualitat es valora a partir de diversos factors, incloent-hi si la disfressa està ben armada, com s'ajusta al concursant, la pulcritud en les pintures, costures, etc.
La tècnica es marca com una manera de recompensar l'habilitat. Una disfressa confeccionada amb una àmplia varietat d'habilitats difícils rebrà una puntuació superior en aquesta categoria que una disfressa amb poques i simples tècniques. Es tracta més aviat de la qualitat de la tècnica que de la quantitat.

La Guia per Examinar l'Habilitat Tècnica ha de ser utilitzada com a referència per a la valoració.

Si es comprovés que un equip incompleix les regles de disfressa detallades en aquest document, el jurat a càrrec de la valoració de l'habilitat tècnica podrà penalitzar-lo en la seva puntuació d'habilitat tècnica. La penalització variarà en funció de les regles que s'hagin incomplert.

3. En cas d'empat en el recompte final de punts, les votacions del jurat d'escenari determinaran l’ordre.

* En cas d'empat després de la votació del jurat d'escenari, els jutges del Campionat escolliran el guanyador mitjançant votació per majoria simple entre els dos equips que estiguin empatats.

Materials amb continguts prohibits:

 • Material de videojocs que la Ethic Organization of Computer Software o la Contents Soft Association considerin inapropiats per a la venda a menors d’edat (menors de 18 anys)
 • Material de vídeo que la Nihon Ethics of Video Association o la Visual Soft Contents Industry Coop. considerin inapropiats per a la venda a menors d’edat (menors de 18 anys)
 • Material que la Publishing Ethics Association o els mateixos editors considerin inapropiats per a la venda a menors d’edat (menors de 18 anys)
 • Altres materials que el Comitè Executiu del WCS consideri inapropiat (en essència, material considerat per a adults).

Explícitament prohibits:

 • Material de videojocs que la Computer Entertainment Rating Organization (NPO) consideri inapropiat per a la venda a menors d’edat (menors de 18 anys).

Us preguem dirigir-vos al personal del WCS per qualsevol consulta sobre la interpretació del Reglament o sobre la resolució de casos concrets.

Modificació del 1r gener 2014

Secretariat del World Cosplay Summit

La inscripció on-line a la final espanyola del WCS 2014 es podrà realitzar des del dijous 10 de juliol 2014, a partir de les 19:00 hores, i fins el dijous 17 de juliol 2014, a través de la web de FICOMIC www.ficomic.com.

Si voleu participar, llegiu amb atenció les bases del concurs

En compliment de l’establert en la LOPD 15/1999, de 13 de desembre, li informem que les seves dades personals quedaran incorporades i seran tractades en els fitxers de FICOMIC, amb la finalitat de poder realitzar els concursos organitzats. Així mateix, li informem de la seva possibilitat d’exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les seves dades de caràcter personal, enviant un correu electrònic a wcs@ficomic.com. Els usuaris que facilitin les seves dades de caràcter personal, presten el seu consentiment exprés a FICOMIC per que puguin ser comunicades per la seva utilització en la realització d’activitats pròpies del Saló Internacional del Còmic de Barcelona o del Saló del Manga de Barcelona. Els usuaris queden informats que aquesta comunicació pot produir-se en el mateix moment en què es proporcionen les dades a FICOMIC.

Sentim informar que la inscripció ha finalitzat

Contacte
C/. Palau, 4 - 08002 Barcelona (Spain)
info@ficomic.com


© 2006 - 2017 FICOMIC
Altres salons


Xarxes socials
FICOMIC_manga FICOMIC_salon
Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes (cookies). L'usuari pot evitar la generació de galetes (cookies) i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes (cookies) pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.

Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes (cookies) al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes (cookies)

Aquesta web utilitza galetes (cookies) temporals de sessió i galetes (cookies) permanents. Les galetes (cookies) de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes (cookies) permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes (cookies) tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes (cookies) de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes (Cookies) d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes (cookies) de tercers

També es poden instal·lar galetes (cookies) de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes (cookies) al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les 'cookies' instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes (cookies) al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.